نقد و بررسی
تستر قطعات الکترونیکی (بدون جعبه)دستگاه تستر قطعات الکترونیکی ۳ پایه به عنوان ورودی دارد. قطعات با حداکثر ۳ پایه و حداقل ۲ پایه قابل استفاده در دستگاه می باشند، قطعه مورد نظر را در داخل کانکتور قرار می دهیم سپس کلید شستی استارت(START) را فشار می دهیم. دستگاه روشن شده و مشخصات قطعه مورد نظر بر روی نمایشگر دستگاه نمایش داده می شود و در صورت خراب بودن پیام خراب بودن روی نمایشگر نمایان می شود.
دستگاه تستر قطعات دارای یک رابط سیمی ۳ رشته ای است. این رابط وظیفه اتصال قطعاتی که در داخل مدارات هستند و امکان در آوردن و تست مستقیم در کانکتور دستگاه را ندارند و یا اینکه قطعات بزرگ که در کانکتور جا نمی شوند، دارد.
کابرد :
-مراکز تحقیقاتی، آموزشگاه های تخصصی، آموزشکده ها، دانشکده ها، هنرستان ها و …
-مراکز صنعتی، شرکت ها، کارخانجات و …
-تولیدی های لوازم الکترونیکی، شرکت های تولیدی مدارات الکترونیکی و …
-فروشگاه های قطعات الکترونیکی
-و کلیه افراد مبتدی، تازه وارد، مهندسان و متخصصان که با قطعات الکترونیکی سر و کار دارند…
قطعاتی که دستگاه قادر به تست و اندازه گیری آن ها می باشد :
مقاومت(Resistor): نمایش پایه هایی که مقاومت به آن ها متصل است و مقدار مقاومت.
خازن(Capacitor): نمایش مقدار انواع خازن ها اعم از عدسی، پلی استر، الکترولیتی و … و نمایش پایه هایی که خازن به آن ها متصل است.
دیود معمولی(Diode): نمایش پایه های کاتد و آند دیود. نمایش مقدار ولتاژ VF (ولتاژ روشن شدن مستقیم) که قابلیت تشخیص دیود های ژرمانیوم و سیلیسیم را به ما می دهد.
دیود نورانی(LED): نمایش پایه های کاتد و آند دیود. نمایش مقدار ولتاژ VF دیود نورانی. با استفاده از این قابلیت ولتاژ دیود هایی که آن ها را نمی دانیم، را می توان بدست آورد.
دیود نورانی دوبل(Double LED): دیود های نورانی دوبل از دو دیود نورانی که دارای دو رنگ می باشند تشکیل شده اند این دو دیود دارای یک پایه مشترک می باشند که یا CC بوده و یا CA. دستگاه نوع و پایه های آن مشخص می کند.
ترانزیستور BJT: در ترانزیستورهای BJT ابتدا نوع آن ها (NPN , PNP) مشخص می شود سپس پایه های امیتر، کلکتور و بیس (E,B,C) مشخص خواهد شد که کدامیک از پایه های ۱، ۲ یا ۳ می باشد. مقدار hfe نیز به همراه ولتاژ بیس-امیتر VBE(on) یا همان VF روی نمایشگر نمایش داده می شود.
ترانزیستور MOSFET: در ترانزیستورهای MOSFET نوع آن اعم از N-Channel، P-Channel، Enhancement و … در ابتدا نمایش داده می شود. سپس پایه های گیت، درین و سورس (G,D,S) به ترتیب بر اساس ترانزیستور به پایه های ۱، ۲ و ۳ انتصاب داده خواهد شد. همچنین مقدار خازن بین پایه های گیت و سورس نمایش داده می شود. مقدار Vt یا ولتاژ آستانه نیز نمایش داده خواهد شد.
تریستور(Thrystor): تریستورها قطعاتی هستند که با یک پایه ی کنترلی برق را بصورت یک طرفه از خود عبور می دهند. تریستورها دارای پایهوهایی با نام G، A و K هستند. دستگاه قابلیت تشخیص این پایه ها را داشته و آن ها را بصورت ۱، ۲ و ۳ شماره گذاری می کند.
ترایاک(Triac): ترایاک ها مانند تریستورها می باشند با این تفاوت که برق را بصورت دو طرفه از خود عبور می دهند و دارای پایه هایی با نام G,A1,A2 می باشند. دستگاه قابلیت تشخیص پایه های ترایاک را دارد و آن را روی نمایشگر نشان می دهد.
0دیدگاه